piatok 16. januára 2015

Tips & triks

Ahojky ^_^ :)

 Možno mnohé z vás majú problémy čo sa týka jedla a nevedia, ako na to. Tu je zopár rád, tak do toho :* :)


 Neviem prestať jesť sladké

 Máš chuť na čokoládu každý deň? Nemusíš hneď začať trpieť odriekaním! Proste začni znižovať dávky ako pri drogovej závislosti! Kúp si napríklad jednu M-JOY čokoládu na celý týždeň a každý deň si daj malý kúsok. Keď ťa chuť na sladké prepadne vždy nečakane, odlož si niekamzdravé sladkosti. Napríklad v škole do skrinky alebo proste tam, aby boli ďaleko, nech na ne nemyslíš, ale zároveň blízko, aby si ich mala po ruke. Nemáš chuť len na sladké, ale aj na všetky možné cukroviny? Nudí ťa voda? Skús nízkokalorické sladené nápoje ako CocaCola ZERO alebo CocaCola Light ;) Sú to hotové zázraky!


 Nemám rada ovocie

 Nie každému chutí alebo po ňom siahne. Ale môžeš si ho rôznespestriť a namiešať!! Zmiešaj si ich s kašou z ovsených vločiek alebo nízkotučným jogurtom! Pohraj sa s ním! Nakrájaj ho na všetky možné tvari a na čo najmänšie kúsky ;) Ak ho fakt nechceš jesť a nechutia ti moc ani odšťavené 100% džúsy, ber multivitamín.


 Nemám rada zeleninu 

Nechutia ti obyčajné nudné zeleninové šaláty? Skús si ho spestriť jednoduchou kombináciou olivový olej + balsamico + soľ. Prípadne môžeš vyhľadať aj iné chutné zdravé kombinácie. Len bacha na množstvo! Skúš si nakrájať zeleninu na dlhé pásiky a zamáčaj si ich do pripraveného dressingu ;) Na nete nájdeš určite kopu nízkokalorických receptov a ešte môžeš skúsiť aj zeleninové polievky na chudnutie bez bujónu. 


Jem zdravo, no i tak priberám

 Si si istá, že zdravo? Nemusíš mať totižto dosť informácii!! Vedela si napríklad, že tie čokoládové zlepené musli, ktoré každé ráno požieraš, sú v skutočnosti pražené na tuku, aby boli chrumkavé a zlepené? FUJ!! Čítaj si obaly, kalorické hodnoty, googli, hľadaj!! Aj keď možno ješ zdravé ovocíčko a podobne, ale keď ho zješ denne tonu, výsledky sa nedostavia! Jedlo si primerane rozdeľ, to že je to zdravé neznamená, že toho môžeš jesť koľko chceš! Investuj do BIO!! Samozrejme, niektoré BIO produkty majú v sebe tiež napchaté kalórie, ale určite sú zdravšie, ako ich polotovarový susedia :D

 Snaž sa dodržiavať nasledujúce body:

1.) Vyhýbaj sa jedlám s veľkym obsahom tuku. Sú to väčšinou tie biele. Ale keďže v tukoch sa nachádzajú vitamíny, tak do seba ráno pred jedlom hoď nejaký multivitamín. :)
2.) Pred raňajkami si trochu zacvič, aspoň rozcvičku, kedže si ešte nejedla, tvoje telo nespáli cukry ale tuky. :)
3.) Určite jedz raňajky , tie naštartujú tvoj metabolizmus a teda aj spaľovanie tukov. :) Najlepšia variatna je syr alebo vajíčko, žiadne biele pečivo + ovocie.
4.) Jedz jedlá, ktoré naštartujú tvoj metabolizmus -zelený čaj (má negatívne kalórie!!) -káva (najlepšie čierna) -jablko (má len 53 kalórii :) ) -fazule, avokado, špenát, grepfruit, sójové mlieko, biely jogurt (low fat) 5.) Pri obede sa súsreď na sústa, aby si ich čo najviac požula.
6.) Počas obeda pi vodu! Vodu vodu vodu!! Potom budeš rýchlejšie plná. 7.) Ak si v škole, desiatu si rozdeľ na 8 časti a každú časť zjedz o hodinu.
8.) Ak máš chuť na čokoládu, daj di radšej malý kúsok než celú tabuľku. 9.) Seď rovno!
10.) Na večeru jedz len niečo malé, ale nie ovocie, to totiž zabraňuje spaľovaniu tukov počas noci.
11.) Nejedz banány, tie majú najviac kalórii z celého ovocia, ráno si ho však možeš dať.
12.) Keď si hladná, daj si žuvačku. To pomože.
13.) Spi aspoň 8 hodín aby sa ti nespomalil metabolizmus.
14.) 3 hodiny pred spaním nejedz!!

 STAY STRONG & SKINNY LOVE

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára